Clinceni – here we come!

Dragilor, asa cum am mai spus, scopul acestui blog este de a ne ajuta sa comunicam eficient si sa ne putem organiza sa voluntariem impreuna, pe cont propriu. Urmatoarea oportunitate de voluntariat – Clinceni. Iata si cateva detalii legate de proiectul care se desfasoara la Clinceni:

Fundaţia Motivation România şi Habitat for Humanity România vor construi în comuna Clinceni, judeţul Ilfov, la o distanţă de 16 km de Bucureşti, o locuinţă protejată în care vor locui 8 persoane cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii, dintre care 5 tineri provenind de la Centrul de Plasament Tâncăbeşti acum aflaţi în grija Fundaţiei Motivation România.

Motivation România – „Roţile schimbării”

Fundaţia Motivation România este o organizaţie ne-guvernamentală, non-profit românească, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.

Programele Motivation pun accent pe integrarea socială, educaţională şi profesională, prin recomandarea de echipamente de mobilitate adecvate, recuperare medicală si instruire pentru viaţă independentă a persoanelor cu dizabilităţi motorii, medierea integrarii în muncă, consultanţă pentru accesibilizarea spaţiilor, , şi activităţi de petrecere a timpului liber – sport adaptat, evenimente culturale. Fundaţia Motivation s-a implicat în dezinstitutionalizarea copiilor cu dizabilităţi din centrul de plasament Tâncăbeşti prin crearea de case de tip familial în care locuiesc în prezent 25 de copii şi tineri cu dizabilităţi severe, De asemenea, Motivation oferă consultanţă pentru creşterea calităţii serviciilor destinate persoanelor cu dizabilităţi – copii şi adulţi – pentru Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din ţară.

Experienţa Habitat for Humanity România în proiecte pentru persoane cu dizabilităţi

Habitat construieşte locuinţe simple, decente şi sănătoase împreună cu familiile din România aflate în mare nevoie de locuinţă. Munca este făcută de voluntari alături de beneficiari, iar materialele de construcţie şi banii sunt obţinuţi din donaţii.

  • Prin implicarea oamenilor de diverse poziţii sociale, etnii şi credinţe, Habitat construieşte mai mult decât case: construieşte speranţe şi comunităţi.
  • Scopul ultim al celor implicaţi în Habitat este să facă din eliminarea locuirii sărăcăcioase o mişcare de conştiinţă şi acţiune.
  • Peste 1600 de familii din România au beneficiat de ajutorul Habitat for Humanity România pînă acum.

Dupa cum stiti din discutiile telefonice, ne gandeam sa ne vedem la un voluntariat de o zi (intr-o sambata) la Clinceni – aproape de Bucuresti, pentru a putea ajunge toti. Avem aici ocazia sa ii aducem si pe cei dragi – familie sau prieteni; si sa le aratam si lor ce inseamna Voluntariat – cu munca si distractia de rigoare.

Adi ne va da toate detaliile referitoare la ce vom face pe santier, Sorin va fi „in charge” de masa, Simona si Florin de muraturi, eu de Safety si noi toti de munca.

Haideti sa propunem in ce sambata putem sa mergem, deoarece trebuie sa-i dam timp lui Adi sa ne organizeze santierul. Cine face prima propunere?

Anunțuri

8 Responses to “Clinceni – here we come!”

  1. Eu pot spune ca voi fi incantata sa fiu alaturi de voi in acest proiect 🙂

  2. Auzisem de un 4 decembrie??? Cine se baga?

  3. eu merg doar daca sunt giratorii iar colegul meu vine doar daca primeste tic tac (moca) vine fara fierul de calcat!!!! )))

  4. Vin numai daca se evita giratoriile si primesc suveniruri !!! Daniel GHEORGHE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: